3 matige N64-spellen

Automobili Lamborghini

Automobili Lamborghini

De doos – Een italiaanse auto op de voorkant geplakt. De titel is het merk. Een wazige achtergrond.
Wat valt nog meer op… de kleurencombinatie vind ik wel mooi.
Het spel – Toen dit spel nog in Bart Smit en Intertoys lag, was ik door de mooie verpakking altijd aan het twijfelen om het te kopen. Uiteindelijk niet gekocht.
Lamborghini is een rechttoe-rechtaan arcade racer, met een paar tracks en een paar auto’s.
Bij het lezen van recensies over dit spel, zie ik een opmerking voorbij komen als: “A-button racer” – met andere woorden: houd de hele race gas ingedrukt en stuur af en toe.

Automobili Lamborghini Automobili Lamborghini

Fifa 64

Fifa 64

De doos – misschien wel de meest simpel vormgegeven doos van de N64: een foto van een voetballer (geen idee wie het is, misschien is het de scheidsrechter?) op een witte achtergrond. En de titel: Fifa 64. Aan het begin van het N64-tijdperk eindigden veel titels met “64”. (Mario 64, Mariokart 64, Gex 64)
Het spel – De eerste keer dat ik dit spel opstartte, ergens in 1997, was ik een paar minuten onder de indruk van het zien van een 3D voetbalspel. En dat op het klein tv’tje, waar voorheen alleen de SNES op was aangesloten. Al vrij snel wordt duidelijk dat de besturing niet helemaal in orde is. Spelers lijken een beetje te glijden over het veld en de bal afpakken of eigenlijk alles wat je met de bal wil doen, is moeilijk en onduidelijk. Zelfs in 1997 was dit spel zeer matig. Ik denk dat het spel tegenwoordig als onspeelbaar matig bestempeld kan worden.

Fifa 64 Fifa 64

 

Snowboard Kids

Snowboard kids

De doos – Het enige mooie is de zwarte rand om de lelijk bedachte kinderen (of dwergen?).

Het spel – Snowboard Kids deed me altijd denken aan een Mario Kart 64-achtig spel: het is kleurrijk, lichtvoetig, bevat ook het race-element, samen met powerups en het is tot maximaal 4 splitscreens te spelen. Het verschil zit in de kwaliteit. Mario Kart 64 zou ik een 9 geven, Snowboard Kids een 6. Het sturen is lastig: powerups en saaie muntjes raken is misschien wel het moeilijkste onderdeel v

an het spel. De powerups zijn lastig te onderscheiden en saai. Leuk bedacht is: aan het einde van de track gaat iedereen met de skilift automatisch omhoog, naar het begin van de baan.
Maar een 6 is nog steeds een voldoende en het is daarom ter afwisseling wel leuk en speelbaar, voor een korte sessie.

Snowboard Kids Snowboard Kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *